19.1.2020. 16:31
0
Prvi intervju nakon godinu: Maduro poručio da je spreman razgovarati s Trumpom
Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro je, nakon skoro godinu, dao prvi intervju za američke medije.

Maduro je u intervjuu za "Washington Post" objasnio neuspjeh politike američkog predsjednika Donalda Trumpa prema Karakasu i da je spreman na dijalog s Washingtonom.

- Smatram da je (američki državni sekretar) Mike Pompeo doživio neuspjeh u Venecueli i da je odgovoran za neuspjeh Donalda Trumpa u njegovoj politici prema našoj zemlji. Mislim da je Trump imao odvratne savjetnike za Venecuelu. Bivši savjetnik za sigurnost John Bolton  i Mike Pompeo, specijalni predstavnik SAD za Venecuelu, Elliota Abramsa  doveli su do pogrešne predstave - rekao je Maduro.

Venecuelanski lider također je izrazio spremnost za direktan dijalog s Trumpom.

- Ako između vlada postoji poštovanje, bez obzira na to koliko su velike Sjedinjene Američke Države i ako postoji dijalog, razmjena istinitih informacija, budite uvjereni da možemo da stvorimo novu vrstu odnosa - uvjerava Maduro, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.