25.1.2020. 8:58
0
Skočio broj mrtvih od koronavirusa: 41 osoba umrla, najgore razdoblje dolazi
Broj mrtvih od koronavirusa skočio je na 41 osobu, a još se sinoć govorilo o 26 ljudi. Broj oboljelih čija bolest je zabilježena prerastao je 1.000.

Smatra se da sad slijedi vrlo rizično razdoblje pošto Kinezi za svoj najveći praznik masovno putuju. 

Štakor preuzima primat nakon Godine svinje, što je razdoblje koje je označilo izbijanje svinjske gripe u Kini.

Iz sigurnosnih razloga lunarna nova godina neće u Pekingu i drugim većim gradovima biti popraćena vatrometom, iako će ih biti u unutrašnjosti.

Tradicionalni novogodišnji TV program, koji traje nekoliko sati, ove je godine uputio emotivan poziv na borbu protiv koronavirusa u Vuhanu.

Naučnici vjeruju da je ova virusna bolest prenesena s divljih životinja. Do sada je od nje umrla 41 osoba, a zaraženo je blizu 1.287 ljudi širom zemlje, objavila je Komisija za nacionalno zdravlje.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.