29.1.2020. 12:36
0
Erdogan: Rusija ne poštuje sporazume o Siriji
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da Rusija ne poštuje sporazume iz Sočija i Astane po pitanju sjeverozapadne sirijske pokrajine Idlib, javio je u srijedu emiter programa NTV.

Učestala bombardovanja sirijskih vladinih snaga uz rusku podršku u Idlibu pojačala su brige  zbog novog izbjegličkog vala iz te regije, gdje živi oko tri miliona ljudi.

Erdogan je dao te izjave novinarima na letu iz Senegala. TV stanica također navodi njegove riječi da je poručio kako  Turskoj ponestaje strpljenja zbog bombardovanja, dodajući da će Ankara učiniti ono što smatra neophodnim, prenosi Reuters.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.