8.2.2020. 12:29
1
Trump smijenio službenike koji su svjedočili protiv njega
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump smijenio je dvojicu visokih zvaničnika koji su svjedočili protiv njega na suđenju za opoziv zbog zloupotrebu položaja u Kongresu.

Jedan od smijenjenih je američki ambasador u Evropskoj uniji Gordon Sondland. Samo nekoliko sati ranije, smijenjen je i potpukovnik Aleksandar Vindman, stručnjak za Ukrajinu.

Trump je ovakve mjere najavio nakon što su ga senatori 5. februara spasili od optužbi. Senat je odlučio da nije kriv ni po jednoj od dvije tačke optužnice.

Trideset i četiri američka senatora glasala su da nije kriv za zloupotrebu položaja, kako je navedeno u članu optužbe Predstavničkog doma za njegov opoziv. To je bilo dovoljno da bude oslobođen optužbi.

Postupak je pokrenut nakon istrage protiv predsjednika SAD zbog izvještaja o tome da je 25. jula izvršio pritisak na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.


(Patria)

TrumpSAD
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.