17.2.2020. 11:54
0
Zbog korona virusa kineski parlament razmatra odgodu martovske sjednice
Vrhovni odbor kineskog parlamenta sastat će se 24. februara kako bi razmotrio da li treba odgoditi martovsku sjednicu parlamenta zbog izbijanja korona virusa, izvijestila je Xinhua u ponedjeljak.

Stalni odbor Nacionalnog narodnog kongresa (NPC), najvišeg zakonodavnog tijela Kine, raspravljat će o prijedlogu za odgodu martovske sjednice. Prijedlog je uslijedio jer se smatra da je bitno fokusirati se na smanjenje epidemije korona virusa, navodi se u izvještaju. 

Pet osoba upoznatih s ovim pitanjem kazali su za Reuters ranije ovog mjeseca da Kina razmatra odgodu sjednice, koja treba početi 5. marta i u vrijeme kada se zvanični Peking suočava s epidemijom u kojoj je do sada smrtno stradalo 1.770 ljudi, a oko 71.000 je zaražena u Kini.

Odbor će također razmatrati predloženi zakon o zabrani trgovine divljim životinjama, te imenovanja i smjene zvaničnika u vladi, navodi u izvještaju Xinhua.

Kineski parlament, koji se sastoji od oko tri hiljade delegata, obično se sastaje na sjednici koja traje deset dana u Pekingu kako bi usvojili zakonodavne i ekonomske mjere za tu godinu.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.