20.2.2020. 11:55
0
Voz iskočio iz šina na pruzi Melbourne -Sydney, dvije osobe poginule
Dvije osobe su smrtno stradale nakon što je voz na pruzi iz Sydneya do Melbournea, koji je prevozio oko 150 putnika, iskočio iz šina u blizini grada Wallana, oko 45 kilometara sjeverno od Melbournea.

Pretpostavlja  se da je jedan od poginulih mašinovođa, navode australski mediji.

Jedan od putnika koji je prevezen u Melbourne rekao je da je u toku procjena zdravstvenog stanja velikog broja ljudi, ali se smatra da nisu teško povrijeđeni.

Do nesreće je došlo oko 19.50 sati u četvrtak navečer. Jedan od putnika je rekao da je u vozu bilo oko 200 putnika.

Nejasno je kako je voz skrenuo sa šina, ali željeznička kompanija VLine je ranije u četvrtak upozorila da je prijevoz do Alburyja odgođen za sat vremena zbog greške na željezničkoj opremi u blizini Wallana.

Voz je počeo da ubrzava, ali se naglo zaustavio zbog problema sa signalizacijom.

(Fena, Video: OBC News)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.