5.3.2020. 8:58
0
Tuča u turskom parlamentu zbog vojnog djelovanja u Siriji
Napeta debata o vojnom djelovanju u sjeverozapadnoj Siriji u turskom parlamentu u srijedu kulminirala je u svađu i fizički obračun.

Na video snimku sesije može se vidjeti fizički obračun između zakonodavaca iz stranke predsjednika Erdogana i glavne opozicione stranke, kao i pokušaji pojedinaca da ih razdvoje i umire tenzije.

Sukob je inicirao predstavnik opozicione Republikanske narodne stranke Engin Ozkoc kada je stao za govornicu. Nešto prije toga, za vrijeme konferencije za medije, Ozkoc je nazvao Erdogana 'nečasnim, podlim, niskim i perfidnim', prenosi Euronews. Također je optužio predsjednika da šalje djecu turskog naroda u borbu dok su njegova djeca navodno izbjegla i dužu vojnu službu.

Erdogan je nešto ranije u obraćanju članovima njegove stranke optužio opoziciju nazvavši je 'nečasnom, podlom, niskom i perfidnom' zato što dovodi u pitanje vojno djelovanje Turske u u Siriji.

Turska je mobilizirala na hiljade vojnika u pokrajinu Idlib koja graniči s Turskom s ciljem da podrži opozicione snage koje nastoje spriječiti režim Bashara al-Assada da zauzme Idlib.

U Idlibu je samo u toku prošlog mjeseca život izgubilo 50 turskih vojnika, uključujući 33 koji su poginuli u zračnom napadu prošli četvrtak.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.