5.3.2020. 11:40
0
Erdogan u Moskvi na sastanku s Putinom: Razmijenit će mišljenja o dešavanjima u Idlibu
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan otputovao je u posjetu Rusiji.
U saopćenju iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Republike Turske navedeno je kako će se Erdogan u okviru posjete Rusiji u Moskvi sastati s predsjednikom te zemlje Vladimirom Putinom, prenosi  Anadolu Agency (AA).

Navedeno je kako će tokom susreta biti govora o bilateralnim odnosima dvije zemlje, a biće razmijenjena mišljenja i o aktuelnim dešavanjima u sirijskom Idlibu.

O situaciji u sirijskom Idlibu Erdogan je sinoć razgovarao telefonom sa francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Kako je saopćila Direkcija za komunikacije pri Predsjedništvu Turske, predsjednici su razgovarali o situaciji u sirijskom Idlibu te o migrantskoj krizi.

Delegacija na čelu s turskim predsjednikom otputovala je u Moskvu s aerodroma Esenboga, u Ankari.

U Moskvu su s turskim predsjednikom otputovali ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, odbrane Hulusi Akar, finansija i trezora Berat Albayrak, šef Obavještajne službe Hakan Fidan, šef Ureda za komunikacije Fahrettin Altun, glasnogovornik Ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin, glasnogovornik Stranke pravde i razvoja Omer Celik te potpredsjednik stranke Mahir Unal.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.