13.3.2020. 22:15
0
Kanada obustavila rad Parlamenta do 20. aprila
Kanada je u petak obustavila rad Parlamenta i savjetovala protiv svih manje važnih putovanja van zemlje, dok premijer Justin Trudeau radi od svoje kuće, u samonametnutoj izolaciji nakon što je njegova supruga pozitivno testirana na koronavirus.

Naredna sjednica parlamenta je planirana za 20. april, javio je Associated Press.

Theresa Tam, zvaničnica za javno zdravstvo, također je savjetovala veće socijalno distanciranje, izbjegavanje rukovanja i poljubaca, dok je kanadska vlada savjetovala otkazivanje velikih događaja poput koncerata.

Ministar saobraćaja Marc Garneau rekao je da kruzeri s više od 500 ljudi neće moći imati pristanište u Kanadi do 1. jula.

Prekomorski letovi koji se vraćaju u Kanadu također će biti ograničeni na mali broj aerodroma.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.