14.3.2020. 11:30
0
Novi raketni napad na iračku bazu Tadži u kojoj su strani vojnici
Iračka zrakoplovna baza u kojoj se nalaze strani vojnici u subotu je bila meta raketnog napada, saopćili su irački zvaničnici.

U sličnom napadu na istu bazu u srijedu ubijena su trojica stranih vojnika, među kojima i dvojica Amerikanaca.

Deseci raketa pogodili su vojnu bazu Tadži, sjeverno od prijestonice Bagdada, javila je američka vojska, pozivajući se na iračke zvaničnike. Nema informacija o eventualnim žrtvama.

Prema nepotvrđenim izvještajima na iračkim društvenim mrežama, na bazu je ispaljeno čak 20 raketa tipa „Kaćuša“

U napadu na bazu Tadži u srijedu ubijena su trojica stranih vojnika, a na desetine ranjeno. pogininuli su pripadnik američkih specijalnih snaga, narednik američkog zrakoplovstva i britanski kaplar.

Američka i britanska vojska pokrenule su odmazdu izvodeći zračne udare po iračkim bazama šiitskih milicija, koje je Pentagon optužio za napad na bazu, prenosi RT.


(FENA)
IrakBagdad
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.