22.3.2020. 10:22
0
Novi slučajevi korone u Kini isključivo dolaze izvana, Wuhan 4 dana na nuli
Kina je u nedjelju prijavila 46 novih slučajeva zaraze korona virusom, što predstavlja već četvrti dan ponovnog rasta broja i to isključivo usljed dolaska putnika iz inostranstva.

Samo nekoliko dana ranije Kina je uspjela smanjiti broj lokalno prenosivih slučajeva na samo jedan, što je potrajalo 2-3 dana nakon čega je talas studenata koji se vraćaju iz Evrope i SAD ponovo uzrokovao širenje zaraze.

U subotu je prijavljen 41 novi slučaj za dan ranije, i svi su importirani. Sada ukupan broj zaraženih iznosi 81.054, sa 3.261 smrtnim slučajem.

Pokrajina Hubei gdje se nalazi grad Wuhan iz kojeg je praktički sve i krenulo, bilježi četvrti dan bez novih slučajeva zaraze.

Kina je primijenila drastične mjere na suzbijanju širenja virusa, uključujući rano zatvaranje pokrajine Hubei, a sada pojačano povjerava osobe koje dolaze u Kinu i šalje ih u karantin.

Zemlja sada pokušava ponovo pokrenuti ekonomiju koja je bila u zastoju zbog epidemije, a život se polako vraća u velike gradove Beijing i Shanghai, iako još uvijek u javnosti svi nose maske.

Ugostiteljski objekti su i dalje zatvoreni, dok tvornice i većina radnih mjesta još uvijek ne rade u punom kapacitetu, prenosi Reuters.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.