2.4.2020. 9:59
1
Mladić s teškim oboljenjem pluća i dijabetesom pobijedio koronavirus i poslao poruku
Poznato je da je koronavirus respiratorni virus, a među simptomima je upravo kašalj i otežano disanje. Upala pluća je nerijetka, respiratori su bolnicama prijeko potrebni.

Stoga je ova priča o mladiću koji je pobijedio novi soj koronavirusa, a ima teško oboljenje pluća, jako ohrabrujuća.

Daniel James-Lacey McInerney (21) iz Londona ima hronično oboljenje pluća, cističnu fibrozu, i bio je prestravljen kada se ispostavilo da je pozitivan na COVID-19.

No, nakon dvije sedmice bolničkog liječenja i kućne karantene konačno je pobijedio virus.

Poslao je i poruku nade.

„Ovo možemo pobijediti“, napisao je.

„Znam da su ugroženi ljudi u Velikoj Britaniji uplašeni zbog onoga što se događa, ali želim im dati malo nade... Uopće nemam pojma kako sam uhvatio koronavirus, gdje ili zašto, ali suočio sam se s njim i borio sam se sa njim“, kazao je za Daily Express.

Istakao je da ako se neko s plućima koja rade na samo 25 posto, oslabljen cističnom fibrozom, može otrgnuti koronavirusu, onda to mogu mnogi drugi.

Daniel je rekao da se osjećao prilično loše i da je imao vrućicu, grlobolju i glavobolju, ali dvije sedmice kasnije sjedi kod kuće, bez simptoma i negativan na COVID-19, piše Mirror.

“Imajte vjere da naš imunološki sistem funkcioniše. Budite pozitivni i imajte ljude na koje se možete osloniti”, dodao je.

Osim cistične fibroze, koja mu je dijagnosticirana kada je imao četiri godine, Daniel ima i dijabetes povezan upravo s ovim oboljenjem pluća.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.