28.4.2020. 21:40
0
Najmanje 40 civila ubijeno u napadu na sirijski grad Afrin
Najmanje 40 civila je ubijeno u eksploziji cisterme s gorivom tokom napada na sjeverni sirijski grad Afrin pod kontrolom pobunjenika koji uživaju tursku podršku, saopćilo je u utorak tursko ministarstvo odbrane.

Ministarstvo navodi u tweetu da se napad desio u nakrcanoj ulici u Afrinu i da je među poginulima 11 djece. Također dodaje da je 47 ljudi ranjeno.

Turska državna novinska agencija Anadolija navela je riječi neimenovanog sigurnosnog zvaničnika koji je izjavio kako se vjeruje da su napad izveli sirijski kurdski borci povezani s kurdskim militantima koji se bore u Turskoj, prenosi AP.

Turski i saveznički sirijski borci preuzeli su kontrolu nad Afrinom u 2018. u vojnoj operaciji tokom koje su protjerani lokalni kurdski borci i raseljene su hiljade kurdskih mještana . Otada je zabilježen niz napada na turske ciljeve u toj regiji. Ankara smatra kurdske borce koji su držali kontrolu nad Afrinom teroristima.

 
(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.