4.5.2020. 17:10
0
Grčka se sprema za turiste, razmak između ležaljki četiri metra
Rad hotela trebao bi biti treća faza uklanjanja bezbjednosnih mjera u Grčkoj, ali vlasnici hotela pripremaju se dočekati turiste poduzimajući sve potrebne mjere protiv virusa korona.

Posebna zaštita od pleksigasa, peškiri za jednokratnu upotrebu i antiseptici samo su neke od mjera koje su poduzeli vlasnici velikih luksuznih hotela.

Na ideju s ležaljkama sa zaštitom prvi je došao hotelijer i vlasnik luksuznog hotela “Suites of Gods” Charilie Chahine. On je na plažu Perissa postavio ležaljke sa zaštitom od pleksiglasa što se smatra idealnom zaštitom posebno za porodice s djecom.

Uz ovu konstrukciju gosti hotela se neće morati brinuti zbog mogućeg prenosa korone.

“Osoblje hotela biće opremljeno maskama i rukavicama. Vidjeli smo slične instalacije u svijetu pa smo došli na ideju da to učinimo i na Santoriniju kako bi se naši klijenti osjećali sigurnije”, rekao je Charlie Chahine, vlasnik hotela Suites of Gods hotela na Santoriniju,pišu Nezavisne

Razmak između ležaljki biće četiri metara, a pleksiglas će biti postavljen i s lijeve i s desne strane.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.