11.5.2020. 20:20
0
Njemačka vlada kritikovala napade na policajce i novinare tokom protesta
Njemačka vlada oštro je kritikovala napade na policajce i novinare na nedavnim protestima protiv restriktivnih mjera uvedenih zbog pandemije COVID-19.

Glasnogovornik vlade Steffen Seibert rekao je u ponedjeljak da su demonstracije važan način izražavanja različitih mišljenja o postupanju s pandemijom, ali je potrebno i "snažno i oštro osuđivati agresiju prema policajcima i novinarima."

Tri ekipe televizijskih snimatelja napadnute su na protestima u Berlinu i zapadnom gradu  Dortmundu u protekle dvije sedmice. Policija je takođe u subotu privela desetine osoba u glavnom gradu, nakon što su demonstranti gađali policajce staklenim flašama.

Njemački zvaničnici izrazili su zabrinutost zbog toga što su glavni akteri na demonstracijama postale ekstremističke grupe, javlja AP.

Seibert je kritikovao tvrdnje nekih demonstranata "zbog apsurdnih i stereotipnih teorija ispunjenih mržnjom zbog kojih se žele predstaviti kao žrtve ili da postoji neka vrsta globalnog negativca koji u rukama drži sve konce".

- Ko širi takve stvari, želi da podijeli našu zemlju - rekao je Seibert.



(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.