3.6.2020. 11:45
0
Pentagon poslao 1.600 vojnika u regiju Washingtona
Američka vojska prebacila je oko 1.600 vojnika u širu regiju Washingtona, D.C., saopćio je Pentagon u utorak, nakon nekoliko noći nasilnih protesta u gradu.

- Elementi na aktivnoj dužnosti razmješteni su u vojne baze u regiji nacionalne prijestonice, ali ne i u Washington, D.C. - navodi u izjavi za javnost portparol Pentagona Jonathan Rath Hoffman.         

On navodi da su vojnici u „stanju povišene pripravnosti“, ali da "ne učestvuju kao vojna podrška operacijama civilnih vlasti".         

Visoki vojni zvaničnici saopćili su  ponedjeljak da će vojne jedinice biti prebačene u širu regiju Washingtona.

Među vojnicima koji su poslani nalaze se pripadnici vojne policije i oni  s inžinjerijskim kapacitetima, skupa s pješadijskim bataljonom, saopćio je Hoffman, prenosi Reuters.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.