16.6.2020. 11:15
0
U Pekingu dnevno 90.000 testiranja na koronavirus, nakon pojave novih slučajeva
Peking provodi opsežne mjere utvrđivanja novih slučajeva zaraze, sa dnevnim kapacitetima testiranje od 90.000 uzoraka, budući da kineska prijestolnica radi na zaustavljanju novih domaćih slučajeva koji su se pojavili u posljednjih nekoliko dana.

Grad je izvijestio o 79 potvrđenih slučaja COVID-19 od 11. do 14. juna, od kojih se većina odnosi na već zatvoreni Xinfadi, veliko veleprodajnu tržnicu  voća, povrća i mesa u pekinškom okrugu Fengtai, navode lokalni zdravstvena komisija.

Kineska prijestonica provodi ispitivanja na ljudima koji su bili u kontaktu s tržnicom, kao i u obližnjim zajednicama, i pojačava mjere kontrole u nastojanju da spriječi širenje virusa, prenosi Xinhua.

Peking je povećao broj ustanova za ispitivanje nukleinskih kiselina na 98 s kapacitetom za testiranje više od 90.000 uzoraka dnevno, objavila je Pekinška zdravstvena komisija na konferenciji na novinare u ponedjeljak.

Od ponedjeljka širom Pekinga postavljena su  193 mjesta za uzorkovanje radi olakšavanja ispitivanja nukleinskih kiselina, rekao je Gao Xiaojun, glasnogovornik  zdravstvene komisije.


(FENA) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.