16.6.2020. 22:15
0
SAD produžile ograničenje putovanja na granici s Meksikom i Kanadom
Američko Ministarstvo za unutrašnju sigurnost (DHS) saopćilo je u utorak da će proširiti postojeća ograničenja na neesencijalna putovanja u kopnenim lukama na granici s Kanadom i Meksikom zbog kontinuiranih rizika od nove pandemije koronavirusa.


- Ovo produženja mjera štiti Amerikance, istovremeno zadržavajući nastavak esencijalne trgovine i putovanja dok ponovno otvaramo američku ekonomiju - rekao je u saopćenju vršilac dužnosti sekretara DHS-a Chad Wolf, ne navodeći datum okončanja restrikcija.

Restrikcije na putovanja već su nekoliko puta produžavane i trebale su isteći 23. juna, navodi se u obavještenju američke vlade. Zvaničnik DHS-a rekao je da će najnovije produženje trajati 30 dana, podsjeća Reuters.

Meksičko ministarstvo vanjskih poslova u utorak je saopćila da će ograničenja putovanja sa Sjedinjenim Državama trajati 30 dana.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.