21.6.2020. 10:00
0
Palestinske izbjeglice u Gazi suočavaju se s nestašicom hrane
Oko milion palestinskih izbjeglica u Gazi suočava se s nestašicom hrane zbog izraelske blokade i pada finansijskih sredstava UN-ove agencije za palestinske izbjeglice.

Povodom Svjetskog dana izbjeglica, Jamal al-Khoudary, čelnik Odbora za okončanje opsade Gaze, istakao je da posebno zabrinjava značajno manja finansijska podrška donatora, prenosi Anadolija. 

- To je ostavilo ozbiljne posljedice na palestinske izbjeglice u Gazi, na Zapadnoj obali, u Jerusalemu i drugim arapskim zemljama - naveo je al-Khoudary u saopćenju.

Naglasio je da je odluka američke administracije da obustavi slanje sredstava, koja se procjenjuju na oko 360 miliona dolara godišnje, Agenciji Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) prije dvije godine ozbiljno utjecali na rad ove agencije.

Također, kazao je da je blokada Gaze od 2006. godine rezultirala naglim porastom siromaštva i nezaposlenosti u opkoljenom području.


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.