2.7.2020. 19:13
0
Trump: Porast zaposlenosti pokazatelj oporavka ekonomije
Predsjednik Donald Trump kaže da izvještaj o porastu zaposlenosti objavljen u četvrtak pokazuje da se američka ekonomija počela oporavljati od koronavirusa.

Američki poslodavci su u junu imali dodatnih 4,8 miliona radnih mjesta, a stopa nezaposlenosti pala je na 11,1 posto jer se tržište rada poboljšalo, drugi mjesec. Međutim, ekonomija je daleko od toga da povrati ogromne gubitke koje je pretrpjela u proljeće tokom epidemije koronavirusa, javlja AP.

Trump kaže da još uvijek postoje sektori gdje se poduzimaju hitne mjere spašavanja. Mnoge države, posebno na jugu i zapadu, doživljavaju nagle skokove u broju slučajeva koronavirusa i što je navelo neke guvernere da uspore tempo ponovnog otvaranja svojih ekonomija.

Sjedinjene Države prijavile su u srijedu rekordnih 50.700 novozaraženih, navodi se u izvještaju Univerziteta Johns Hopkins.


(Fena)

TrumpSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.