12.7.2020. 9:51
0
WHO: Za svega 24 sata više od 219.000 novozaraženih u svijetu
U svijetu su koronavirusom zaražene još 219.963 osobe, čime je ukupan broj oboljelih premašio 12,3 miliona ljudi, saopćila je sinoć Svjetska zravstvena organizacija (WHO).

Preminulo je još 5.286 osoba, tako da je pandemija dosad odnijela više od 556.000 života, navodi se u dnevnom biltenu WHO.

Statistika WHO bazira se na zvanično potvrđenim podacima država.

Prethodnog dana oboljelo je preko 226.000 osoba.

Većina oboljelih je u Južnoj i Severnoj Americi, skoro 6,4 miliona, dok je u Evropi potvrđeno 2,8 miliona oboljelih, a u istočno-mediteranskom regionu registrovano je 1,2 miliona.

Po broju inficiranih na prvom mestu su SAD sa preko tri miliona, a slijede Brazil, Indija, Rusija, Peru, Čile, Ujedinjeno Kraljevstvo, Meksiko, Španija, Iran.



(Nermana Crnčalo)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.