24.7.2020. 8:23
0
"Opasno približavanje": Iranski putnički avion presrela dva izraelska borbena aviona
Iranski putnički avion kompanije Mahan Air, koji je letio za Bejrut, navodno su kasno u četvrtak presrela dva izraelska borbena aviona u vazdušnom prostoru Sirije, javili su mediji iz Irana.
Avionu, koji je poletio iz Teherana i letio blizu sirijsko-libanske granice, “opasno su se približili“ izraelski borbeni avioni, prisiljavajući iranskog pilota da se naglo spusti kako bi izbjegao sudar, navodi se u medijskim izvještajima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mnogi putnici u avionu povrijeđeni su nakon što je pilot naglo spustio visinu leta i ubrzo zatim hitno sletio u Bejrut, dodaje se.

Videosnimci iranskog aviona kako se naglo spušta nakon što su mu se dva borbena aviona približavala, kruži društvenim mrežama.

Iranski novinar koji radi za državnu televiziju, a koji je bio u avionu, je također snimio kritičnu situaciju iz letjelice.

Izvještaj poluzvanične novinske agencije Tasnim kaže da su iranski putnički avion presreli borbeni avioni F-15 koji pripadaju vazduhoplovstvu Izraela.

Još uvijek nema zvanične reakcije Irana, ali izvori u vladi su rekli da će Iran “snažno reagovati“ na ovu provokaciju.

Hamidreza Gholamzadeh, iranski aktivist i istraživač, ocijenio je to “neprihvatljivim kršenjem zakona, suvereniteta Sirije i čovječanstva“.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.