2.8.2020. 18:32
0
Novi protesti u Berlinu zbog koronavirusa: Povrijeđeno 45 policajaca
Najmanje 45 policajaca povijeđeno je na subotnjem skupu u Berlinu na kojem se, između ostalih, okupilo i više hiljada demonstranata koji traže ukidanje restriktivnih mjera uvedenih radi suzbijanja koronavirusa, objavila je u nedjelju policija.

Policija precizira da je troje policajaca završilo u bolnici te da je tokom protesta u subotu privedeno 133 ljudi.

Na subotnjem "šarolikom" skupu u Berlinu okupilo se oko 20.000 ljudi, a među njima su bili "slobodni mislioci", zagovornici teorija zavjere, protivnici cijepljenja ili pak ekstremni desničari, priopćila je policija.

Policija ih je počela rastjerivati kasno popodne, no više stotina ih je ostalo do u noć, okupljeni kod Branderbuških vrata.

Policija je podigla tužbu protiv organizatora zbog nepoštivanja propisanih epidemioloških mjera.

Policija kaže da je rasporedila 1100 pripadnika čuvara reda u subotu da nadgledaju događaj te da rastjeraju mnoštvo.


Njemački ministar zdravstva Jens Spahn kritizirao je okupljene na prosvjedu jer se nisu držali zdravstvenih propisa, naglasivši uz to da imaju pravo prosvjedovati.

U Njemačkoj je ukupno preko 211.000 zaraženih i 9148 umrlih od koronavirusa.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.