5.8.2020. 17:12
0
Tropska oluja Isaias hara američkim državama
Tropska oluja Isaias odnijela je najmanje četiri života na svom putu ka američkoj Atlantskoj obali, uključujući još dva u parku sa prikolicama u Sjevernoj Karolini.

Više od 2,8 miliona domaćinstava i biznisa je ostalo bez električne energije između Njujorka i Sjeverne Karoline.

Tropska oluja Isaias koja se kratko vrijeme u ponedjeljak ponašala kao uragan 1. kategorije, sravnila je sa zemljom park sa prikolicama pri čemu su život izgubile dvije osobe.

- Izgleda nestvarno... Izgleda kao nešto na TV. Ništa nije ostalo... Vozila su prevrnuta. Vozila su jedno na drugom, kazao je reporterima lokalni šerif John Holley.

I druge dijelove zemlje su zadesili snažni vjetrovi koji su obarali drveće i električne kablove. U državi Massachusetts, oko 220.000 domaćinstava je ostalo bez električne energije.

Jedna od žrtava bio je muškarac u njujorškom Qeensu na čije vozilo je palo drvo prilikom vožnje.

U državama New York, New Jersey i Massachusets na snazi je bio alarm za tornado. U New Yorku su čak privremeno zatvoreni centri za testiranje Covid-19.

Od 23:00 u utorak olujni vjetrovi kretali su se brzinom od 70 km/sat jugoistočno od Montreala.

Očekuje se da će se oluja zadržati na obali Nove Engleske još nekoliko sati, prenosi Reuters.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.