3.9.2020. 19:39
0
Trumpov čovjek demantira da je zatraženo priznanje Kosova: Nije tačno
Specijalni izaslanik američkog predsjednika Donalda Trumpa za pregovore Kosova i Srbije Richard Grenell demantirao je navode pojedinih medija, ali i ministra finansija Srbije Sinišu Malog, da je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručen papir po kojem Srbija danas treba da prizna nezavisno Kosovo.

Grenell je na Twitteru napisao da nije istina da je Vučiću ponuđeno da prizna Kosovo.

Podsjetimo, u Bijeloj kući danas je počeo dvodnevni sastanak srbijanskih i kosovskih zvaničnika


Nakon objave medija da je Srbija dobila zahtjev da prizna Kosovo, ministar finansija Siniša Mali rekao je da je pred delegaciju Srbije u Bijeloj kući stavljen na sto papir na kojem se nalazi tačka o međusobnom priznanju. 






“Dobili smo nikada gori papir od kada su krenuli pregovori sa Prištinom. Bilo je 16 tačaka na papiru, na stolu, od kojih 10 tačka podrazumijeva međusobno priznanje“, rekao je Mali novinarima. 

Ranije danas, Grenell je naveo da ljudi na Kosovu i u Srbiji zaslužuju ekonomsku normalizaciju i šansu da stvore živu ekonomiju. 

“Danas sam fokusiran na mlade ljude koji žele karijeru, dobar posao i vezu sa Zapadom. Čuo sam vas i snažno ću se zalagati za vas. Ostavimo politiku po strani”, napisao je Grenell na Twitteru.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.