7.9.2020. 21:15
0
Njemačka zaprijetila Bjelorusiji zbog hapšenja opozicione liderke Kolesnikove
Njemačka je pozvala predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka da pojasni šta se dogodilo opozicionoj liderki Mariji Kolesnikovoj.
Poziv dolazi nakon izvještaja da su je jutros u Minsku odveli neidentifikovani maskirani muškarci.

“Veoma smo zabrinuti zbog gospođe Kolesnikove. Zahtijevamo da se pojasni gdje se nalazi i oslobađanje svih političkih zatvorenika u Bjelorusiji”, naveo je njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas u komentarima koje je postavilo na Twitter-u njemačko Ministarstvo spoljnih poslova, prenio je Rojters.

Njemačka, koja je trenutno predsjedavajuća Evropskom unijom, radi punom parom na paketu sankcija EU protiv lidera u Bjelorusiji, dodao je Mas.

On je kazao da su kontinuirana hapšenja i nasilje nad članovima opozicije i demonstrantima neprihvatljivi.

“Svako ko vidi slike mirnih demonstracija iz Minska ne može da zatvori oči pred činjenicom da ljudi zahtijevaju promjenu politike i stila rukovođenja”, naglasio je Mas, prenosi CDM. 

On je dodao da su Njemačka i druge evropske zemlje više puta zatražile od Lukašenka da započne politički dijalog sa opozicijom, ali da je ovaj zahtjev ignorisan.

“Ako gospodin Lukašenko ne promijeni svoj kurs, mi u EU ćemo reagovati”, istakao je Mas.




(Lejla Trle) 
Njemacka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.