8.9.2020. 12:33
0
Trump: Pentagon vodi ratove kako bi se uvećavao profit vojne industrije!
Američki predsjednik Donald Trump javno je napao vojni vrh američkih oružanih snaga i optužio Pentagon da vodi ratove kako bi se uvećavao profit vojne, namjenske industrije.

"Znam da vojni vrh nije u ljubavi samnom, ali vojnici jesu. Vrh Pentagona nije jer ne žele ništa drugo osim da vode ratove kako bi sve one 'divne' kompanije iz industrije naoružanja, koje proizvode bombe, rakete i avione, bile srećne i zadovoljne", rekao je Trump na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, preneo je CNN.

Ovi neuobičajeni komentari šefa države došli su baš u trenutku kada su se brojni vojni komandanti i rukovodioci u Pentagonu povjerili ovoj medijskoj kući da su odnosi sa predsjednikom države sve napetiji.

Jedan bivši vojni zvaničnik potvrdio je za CNN da je Trump javno izgovorio grube i uvredljive kvalifikacije na račun pripadnika američke vojske i ratnih veterana, o čemu je prvi izvijestio Atlantic magazin.

"Predsjednikovi najnoviji komentari na račun američkog vojnog vrha i njihove motivacije ne samo da srozava i obesmišljava njihov predani rad i službu onih kojima komaduju, već imaju i korozivan efekat na američke oružane snage. Dok pokušava da demantuje optužbe, on besmisleno vrijeđa i iskazuje prezir prema američkoj vojsci", ocenio je penzionisani mornarički general i vojni analitičar CNN-a John Kirby.

Pentagon nije zvanično odgovorio na zahtjev da prokomentira Trumpove izjave i odnos prema vojsci, prenosi Tanjug.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.