8.9.2020. 21:07
0
Zbog pogoršane epidemiološke situacije Turska promijenila odluku o polasku djece u školu
Turske vlasti saopćile su u utorak da će revidirati planove o ponovnom otvaranju škola krajem ovog mjeseca, te da će se u školskim klupama naći samo najmlađi učenici i to samo dva dana sedmično.

Ova odluka temelji se na naglom porastu broja novozaraženih u Turskoj, dok su smrtni ishodi dostigli novi rekord.

Iz vlade je također saopćeno da se za sada ne planira ponovno uvođenje karantina, ali se apelira na stanovništvo da poštuje mjere društvene distance, obaveznog nošenja zaštitnih maski i pojačane lične higijene kako bi se suzbila zaraza.

Prošlog mjeseca turski ministar obrazovanja Ziya Selcuk najavio je da će škole koje su bila zatvorene od sredine marta, ponovno otvoriti svoja vrata 21. septembra. Međutim, u utorak je izjavio da će u školu krenuti samo učenici prvog razreda i predškolske razine, dok će se o daljim koracima odlučivati na temelju procjene situacije u naredne tri sedmice.

- Podržavamo kontrolirani i postepeni početak školske godine, najavio je Selcuk i objasnio da će nastava biti kombinovanog tipa, sa časovima u školi i na daljinu.

Roditelji koji ne žele slati djecu u školu, mogu se odlučiti za nastavu na daljinu.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.