25.9.2020. 9:50
0
Rasizam koštao Ameriku 16 biliona dolara u posljednjih 20 godina
Neuspjeh Amerike da riješi velike razlike između crne i bijele populacije koštao je ekonomiju do 16 biliona dolara tokom posljednjih 20 godina, navedeno je u analizi koju je ove sedmice objavila Citigroup banka.

Izvještaj, fokusiran na nejednakosti koje postoje u platama, obrazovanju, stanovanju i investicijama,  naglašava rasne tenzije koje pomažu u poticanju nemira u Sjedinjenim Državama danas.

Izvještaj je objavljen kada su protesti zahvatili veće američke gradove u srijedu, izazvani bijesom zbog vijesti da nijedan od trojice policajaca koji su učestvovali u smrti crnkinje Breonne Taylor nije optužen za njezino ubistvo i dok pandemija pogoršava američki problem nejednakosti, zadavši posebno težak udarac manjinama, javlja CNN.

(Fena)

RasizamSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.