6.10.2020. 8:26
0
Za Trumpa pripremljena nova kancelarija u Bijeloj kući: Naišao i na kritike jer je po izlasku skinuo masku
Kada se američki predsjednik Donald Trump vrati na posao, poslije boravka u bolnici zbog koronavirusa, njegovi radni prostori bit će smješteni u privremenoj kancelariji na nivou podruma pored bolničkog krila Bijele kuće, javlja CNN pozivajući se na obavještene izvore.

Trumpova kancelarija je inače na trećem spratu Bijele kuće, dok će nova privremena kancelarija biti pozicionirana tako da ljekari i medicinska oprema budu u blizini za slučaj potrebe.

Prostorija u kojoj će biti smješten nalazi se odmah do medicinskog odjeljenja, koje uključuje sobu za prijem, sobu za pregled i kancelariju predsejdnikovog ljekara.

Osim toga, sve je isplanirano tako da predsjednik bude na suprotnom dijelu od zapadnog krila, u kojem ima više slučajeva koronavirusa, dodaje CNN.

Trump je izašao iz bolnice i vratio se u Bijelu kuću.

Po izlasku iz bolnice i dolasku u Bijelu kuću Donald Trump je jučer skinuo masku zbog čega su ga mnogi oštro kritikovali.

Ovim činom Trump, koji je zaražen koroanvirusom, je poslao poruku da se ne treba bojati virusa koji je uzrokovao smrt 210.000 Amerikanaca, objavio je CNN. Ova televizijska kuća je potez američkog predsjednika iz reda Republikanaca koji želi obnoviti mandat u Bijeloj kući nazvala bizarnim.

Na dluku da skine masku reagovao je i njegov protukandidat iz reda Demokrata za predsjednika Joe Biden.

"Maska je bitna. Ove maske su bitne. Zaista su bitne. One su te koje čuvaju živote. One onemogućavaju širenje zaraze", izjavio je Biden, a prenosi britanski dnevni list Guardian.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.