6.10.2020. 9:24
0
Škole se zatvaraju u devet kvartova New Yorka
Guverner New Yorka Andrew Cuomo u ponedjeljak je naredio zatvaranje škola u određenim kvartovima grada New Yorka u pokušaju zaustavljanja širenja koronavirusa.

Guverner je akciju poduzeo dan nakon što je  gradonačelnik Bill de Blasio zatražio od države dozvolu za vraćanje ograničenja na škole i poduzeća u devet kvartova u Brooklynu i Queensu gdje se virus širio brže nego u drugim dijelovima grada.

Cuomo je rekao da će se zatvaranje biti od utorka, dan prije nego što je gradonačelnik tražio, prenosi AFP.

Naveo je da škole u tim područjima nisu testirale učenike na virus kako bi identificirali moguće epidemije i da više ne može garantirati da su sigurni. Cuomo je rekao da još nije donio odluku hoće li također zatvoriti određena poduzeća.

Gradonačelnikovim planom, za koji je bilo potrebno odobrenje države, zatvoriti će se oko 100 javnih škola i 200 privatnih škola, uključujući vjerske škole.

Govoreći na odvojenom događaju kasnije u ponedjeljak, de Blasio je rekao: "Naporno ćemo raditi na tome da okrenemo tih devet poštanskih brojeva, kvartova, kako bi se djeca u narednim sedmicama mogla vratiti u školu."


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.