10.10.2020. 19:02
0
Azerbejdžanski ministar vanjskih poslova: Primirje je privremeno
Azerbejdžanski ministar vanjskih poslova Jeyhun Bayramov rekao je u subotu da će humanitarni prekid vatre dogovoren na moskovskim pregovorima s Armenijom oko Nagorno-Karabaha trajati samo onoliko koliko bude trebalo Crvenom križu da organizuje razmjenu tijela ubijenih.

Govoreći na brifingu u Bakuu, on se požalio da status quo na terenu u planinskoj enklavi ne odgovara njegovoj zemlji i da se Azerbejdžan nada i očekuje da će s vremenom preuzeti kontrolu nad većom teritorijom, javio je Reuters.

Azerbejdžan i Armenija optužili su se međusobno za kršenje uslova primirja u subotu, dovodeći u pitanje značaj primirja koje je posredovala Rusija.


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.