13.10.2020. 16:33
0
Evropa pred novim kolapsom: Nizozemska sa 7.400 novozaraženih koronavirusom uvodi nove restriktivne mjere
Nizozemska je postigla novi maksimum u broju dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom, sa skoro 7.400 zaraženih u posljednja 24 sata, pokazuju podaci objavljeni u utorak.

Vlada se priprema da objavi nove restriktivne mjere na konferenciji za novinare s premijerom Markom Rutteom u 19.00 sati po lokalnom vremenu, prenio je Reuters.

Vlada će objaviti nove mjere za suzbijanje epidemije virusa, uključujući zatvaranje kafića i restorana, pošto se u ovoj zemlji razbuktalo jedno od najvećih žarišta u Evropi.

Vlada premijera Marka Rutea oklijevala je da uvede oštrije mjere, koje bi mogle da budu štetne po ekonomski oporavak, ali se našla pod pritiskom medicinskih stručnjaka da stupi u akciju da bi se spriječilo preopterećenje zdravstvenog sistema.

Nizozemska vlada do sada je objavljivala uglavnom preporuke i sugestije za ponašanje građana, uključujući nošenje maski i restrikcije na putovanja, ali ne i naređenja.

Večeras se, pored zatvaranja kafića i restorana, očekuje i odluka o zabrani prodaje alkohola u kasnim satima, javio je nacionalni servis NOS pozivajući se na izvore u Vladi.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.