14.10.2020. 22:06
0
Merkel traži zajedništvo u borbi protiv koronavirusa
Njemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je danas na sastanku sa premijerima 16 pokrajina u Berlinu da djeluju zajedno kako bi suzbili širenje koronavirusa.

Njemačka novinska agencija DPA navodi da je Merkelova postavila pitanje premijerima da li žele da preduzmu hrabar korak ili da se ponovo sastaju na sedmičnom nivou kao što je to bilo proljetos. Na sastanku je donesena odluka da se u oblastima proglašenim za žarišta kovida 19 ograniči okupljanje do deset osoba. Pabovi i restorani radit će do 23 sata.

Nove regulative stupit će na snagu u regijama gdje u roku od sedam dana bude više od 50 zaraženih na 100.000 stanovnika. U regijama gdje je stopa zaraženih povećana na 35 na 100.000 stanovnika maske su obavezne na lokacijama na kojima se ljudi okupljaju i borave duže vremena.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.