16.10.2020. 9:14
0
U Južnoj Koreji dnevni broj slučajeva koronavirusa pokazuje trend smanjenja
Dnevni broj slučajeva koronavirusa u Južnoj Koreji prvi je put nakon više od dvije sedmice pao ispod 50.

Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti objavila je u petak da je sa 47 novih slučajeva u protekla 24 sata, ukupan broj povećan na 25.035, te da je ukupno od izbijanja pandemije bio 441 smrtni slučaj.

U odnosu na dan ranije kad je bilo 110 novih slučajeva zaraze,  posljednji podatak od 47 zaraženih je znatno manji.

Polovina novozaraženih vezana je za bolnicu za starije osobe na jugoistoku grada Busan, prenosi AP.

Zdravstveni dužnosnik Son Youngrae kaže da broj slučajeva koronavirusne infekcije u Južnoj Koreje trenutno pokazuje trend smanjenja. No, kaže da javnost mora biti na oprezu jer su klasteri infekcije sporadično otkrivene i u bolnicama i drugim visoko rizičnim ustanovama.

Ranije ove sedmice, Južna Koreja je ublažila pravila fizičkog distanciranja, dozvolivši da se ponovo otvore rizična mjesta poput noćnih klubova i karaoke barova, a gledaoci da se vrate na sportske stadione.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.