18.10.2020. 21:50
1
Policijski sat u Francuskoj: Ulice najvećih gradova izgledaju sablasno
Policijski sat od 21 sat do 6 sati biće na snazi najmanje četiri sedmice u Parizu, Lionu, Lilu, Tuluzu, Monpeljeu, Marseju, Ruanu i Grenoblu.

Tu mjeru objavio je predsjednik Francuske Emanuel Macron, nakon što je u zemlji zabilježeno više od 30.000 novozaraženih u jednom danu.

Macron je rekao da je policijski čas neophodan da bi bila spriječena pretrpanost bolnica u gradovima koji su najveća žarišta epidemije.

Policijski čas obuhvata gotovo 20 miliona ljudi, a na obezbjeđivanju poštovanja te mjere angažovano je dodatnih 12.000 policajaca.

Mnogi vlasnici kafića i restorana negodovali su zbog nove mjere. Zabrana kretanja koja je zbog koronavirusa bila na snazi proletjos, nanijela je velike gubitke ugostiteljima.

Vlasnik nekoliko ugostitelskih objekata u Parizu Havijer Denamur, rekao je da “ima pravo da dovodi u pitanje pristup vlade” i ocjenio da je nova mjera “katastrofalna za tu industriju”.

On je naveo da policijski sat ne bi trebalo da počne prije 23 sata, jer tada “ne bi bili uništeni”, i dodao da “nema dokaza da bi razlika od par sati imala bilo kakav efekat na cirkulisanje virusa”.

Zaraza koronavirusom potvrđena je u Francuskoj kod više od 860.000 ljudi. Od posljedica infekcije umrlo je više od 33.300 ljudi, što Francusku stavlja na deveto mesto u svijetu i četvrto u Evropi, piše NovaS.



(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.