23.10.2020. 8:24
0
Nove optužbe, nova svađa i nova Zadruga: Pogledajte kako je izgledala nova debata Trumpa i Bidena
Američki predsjednik Donald Trump i njegov protukandidat na to mjesto, Joe Biden, sukobili su se oko pitanja virusa korone i rasne diskriminacije u SAD-u dok su razmjenjivali optužbe za korupciju, u posljednjoj debati pred izbore.

Piše: Haris Ahbabović

Što se tiče pandemije, Biden nije isključio uvođenje novog lockdowna, dok je Trump insistirao da je vrijeme da se SAD ponovo otvore.

Trump je ponovo naveo da je Biden lično profitirao na poslovima svog sina. Demokrata je, s druge strane, potencirao sumnje u vezi s Trampovim plaćnjem poreza.

Joe Biden, kako navodi BBC, trenutno ima solidnu prednost na nacionalnom nivou, 12 dana do izbora. Ali razlika je manja u nekolicini država koje bi mogle glasati na bilo koji način i na kraju odlučiti o ishodu.

Trump je spomenuo navodne e-mailove Bidenovog sina Huntera, u vezi s njegovim poslovima u inostranstvu. No, Biden je negirao predsjednikovu „neutemeljenu insinuaciju“ da je imao udjela u tim poslovnim poduhvatima.

Bivši potpredsjednik SAD-a osvrnuo se na pisanje „New York Timesa“ koji je nedavno izvijestio da je Trump imao bankovni račun u Kini i da je državi platio 188.561 dolara poreza od 2013. do 2015., u poređenju sa 750 dolara američkih saveznih poreza za koje je, kako je naveo list, platio 2016-17. kada je postao predsjednik.

- Imam mnogo bankovnih računa, svi su navedeni i svugdje su. Mislim, bio sam biznismen koji je poslovao - rekao je Trump.

- Nisam uzeo ni novčić od strane zemlje u životu. Otkrili smo da predsjednik ima račun u Kini, a mene optužuje za ovo. Ja sam objavio porez svake godine, a predsjednik to ne želi. Zašto? Kina te plaća da lažeš, Rusija te plaća da lažeš, objavi svoje poreze – rekao je Joe.

Trump je optužio Bidena da mu je jedan brat zaradio milione u Iraku, a i drugi je zaradio preko njega. Rekao je da Biden ima kuće posvuda.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.