26.10.2020. 21:47
0
Francuska ne planira bojkot turskih proizvoda
Francuska ne planira recipročan bojkot turskih proizvoda i nastavit će s razgovorima i kontaktima s Turskom i njenim predsjednikom, izjavio je danas ministar trgovine Franck Riester.

- Nema nikakve osvete na našem dnevnom redu - izjavio je Rister za RTL radio.

On je, ipak, ponovio vladinu osudu nedavnih komentara turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan) o francuskom čelniku Emmanuel Macron i njegovom tretmanu muslimana u Francuskoj.

Erdoan je danas zatražio od svojih zemljaka da prestanu kupovati francusku robu, pridruživši se pozivima širom muslimanskog svijeta na potrošački bojkot u znak protesta zbog objave slika poslanika Muhammeda u Francuskoj.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.