31.10.2020. 14:53
0
Katalonska policija uhapsila Marokanca zbog podrške napadu u Francuskoj
U Barseloni je uhapšen Marokanac jer je podržao napade u Francuskoj i pozvao na nove napade.

Muškarac, koji nije imenovan, uhapšen je u petak. On je objavljivao poruke na društvenim mrežama u znak podrške ubistvu nastavnika  Samuela Patyja 16. oktobra, saopćila je katalonska regionalna policija.

Patyja je ubio ispred njegove škole u pariškom predgrađu 18-godišnji Čečen koji je očigledno bio revoltiran što je nastavnik na školskom času prikazivao djeci karikature Poslanika Mohammeda. Policija je ubila napadača.

- Policajci iz mjesta Mossos d’Esquadra uhapsili su muškarca, Marakonca, zbog navodnog krivičnog djela podržavanja terorizma i podsticanja na nove terorističke zločine – objavila je katalonska policija na tweetu.

Osumnjičeni se pojavio pred sudom u Barceloni u subotu i oslobođen je pod uslovom da preda pasoš i da se javlja policiji svakih 14 dana.

Napadač je ubio tri osobe u crkvi u Nici u četvrtak, u drugom smrtonosnom napadu nožem u Francuskoj u dvije sedmice. Tri osobe koje se dovode u vezu s napadima su u pritvoru.

Napadi su se desili u trenutku reagovanja muslimana širom svijeta zbog francuskog pozivanja na odbranu slobode govora objavljivanjem karikatura Poslanika, prenosi Reuters.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.