6.11.2020. 15:30
0
Zatvorena džamija koju je posjećivao napadač iz Beča
Austrija je zatvorila džamiju i jedno islamsko udruženje, koje je često posjećivao napadač, koji je u Beču prije četiri dana ubio četiri osobe, saopštila je danas ministar za integracije Suzanne Rab.

Ona je rekla na konferenciji za novinare da su ove dvije lokacije doprinijele radikalizaciji napadača.

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer rekao je da su počinjene neprihvatljive greške u obradi obvještajnih podataka o napadaču.

Šef policije u Beču  izjavio je da su osobe koja su uhapšena u Njemačkoj provela određeno vrijeme sa napadačem.

On je dodao da je, u kombinaciji sa obavještajnim podacima iz Slovačke, procjena o napadaču iz Beča trebala da bude drugačija.

Napad je izvršio Kujtim Fejzulaj, osuđivani ekstremista sa dvojnim državljanstvom Austrije i Sjeverne Makedonije. Njega je ubila policija ubrzo nakon štp je počeo da puca na ljude u kafićima u centru Beča u večernjim satima 2. novembra.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.