6.11.2020. 15:58
0
Udvostručen broj pacijenata zaraženih koronavirusom u bolnicama u Njemačkoj
Njemački ministar zdravstva Jens Špan (Spahn) upozorio je na teška vremena koja slijede, osim ako zemlja ne prekine rast sve većeg broja slučajeva koronavirusa.

Špan je rekao u petak zastupnicima u Parlamentu da je "situacija ozbiljna", napominjući da se broj pacijenata s Covid-19 koji se liječe na jedinicama intenzivne njege u zemlji udvostručio u posljednjih 10 dana, prenio je ABC News.

- Zasada se zdravstveni sistem može nositi s tim. Ali udvostručavanje broja zaraženih svakih 10 dana nešto je s čim se ni najbolji zdravstveni sistem na svijetu dugoročno ne može nositi - rekao je on.

Njemačka agencija za kontrolu bolesti prijavila je preko 21.500 zaraženih slučajeva u zemlji proteklog dana i 166 smrtnih slučajeva.

Laboratoriji u Njemačkoj također upozoravaju da su preopterećeni i traže strože kriterije za ljudi koji se mogu testirati.


(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.