20.11.2020. 21:18
0
Mediji ovo nisu prenijeli jer im odgovara: U Austriji klanjana dženaza čovjeku koji je ubijen u napadu u Beču
Početkom novembra sa nevjericom smo gledali u snimke iz Beča, gdje je u napadu u centru grada korišteno teško naoružanje, povrijeđeno i ubijeno nekoliko osoba.

Prof. Abdullah Mujić je na svojoj Facebook stranici objavio kako je 09.11.2020 klanjana dženaza Nedžibu V. kojeg je terorista 02.11.2020 ubio u Beču.

U poruci je poručio kako "mediji to nisu prenijeli jer im ne odgovara".

Profesor Mujić dodaje kako nije postojala informacija u medijima da je žrtva napada ukopana, te da se sa tim šalje poruka svim stanovnicima u Austriji kako nije svačiji život jednako vrijedan, piše portal crnahronika.info.

Mujić je rekao kako je Nedžib doseljenik iz Makedonije, te nije poznavao napadača.


"Danas se na islamskom groblju u Beču klanjala dženaza za Nedžipa V, jednu od četiri žrtve terorističkog napada. Predsjednik Vural (opaska Umit Vural, predsjednik Islamske zajednice u Austriji) je lično prisustvovao odavanju počasti preminulom. 21-godišnjeg mladića je prošlog ponedjeljka iznenadio atentator ispred paba. Naše saučešće i iskreno saučešće upućujemo njegovim najmilijima tokom ovih teških sati. Allah mu se smilovao i dao mu najviši nivo u raju. Neka podari voljenima snagu i strpljenje i ublaži njihov bol. Amin", navodi se na Facebook stranici Islamske zajednice u Austriji.


(Lejla Trle) 

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.