24.11.2020. 16:31
0
U terorističkom napadu u Al-Babu poginulo pet civila
Broj poginulih u terorističkom napadu u sirijskom gradu Al-Bab, porastao je na pet.

Napad je izveden u centru grada pomoću automobila u koji je ranije montirana bomba, prenosi  Anadolu Agency (AA).

Uslijed detonacije prouzrokovana je značajna materijalna šteta, a vatrogasne ekipe upućene na teren nastojale su ugasiti i nastali požar.

Tokom napada povrijeđeno je 18 osoba, koje su prebačene u okolne bolnice.

Pripadnici snaga sigurnosti istražuju mogućnost da su za napad odgovorni pripadnici terorističke organizacije YPG/PKK.

Teroristička organizacija YPG/PKK-a često izvodi napade na regije Afrin, Azaz, Al-Bab i Jarabulus. Al-Bab je grad koji se nalazi sjeveroistočno od Alepa i pod kontrolom je sirijske opozicije.

Riječ je o gradu kojeg su teroristi ISIS-a pod okupacijom držali skoro tri godine, a oslobođen je u februaru 2017. godine antiterorističkom operacijom "Štit Eufrata" koju su izvele Turske oružane snage i opozicione snage okupljene unutar Sirijske nacionalne vojske.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.