4.12.2020. 18:28
0
Erdogan najavio da će se vakcinisati kako bi dao primjer Turcima
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u petak da će se vakcinisati kako bi dao primjer turskim građanima u borbi protiv koronavirusa.

- Ne predstavlja mi problem da se vakcinišem. Neophodno je da poduzmem tu mjeru kako bi dao primjer našim građanima – kazao je Erdogan.

Dodao je da će Turska nabaviti vakcine iz više izvora i da je trenutno u razgovorima s Rusijom oko nabavke njene vakcine.

Turska je naručila 50 miliona doza vakcine za koronavirus kineske farmaceutske kompanije Sinovac i prva isporuka tih vakcina trebala bi stići 11. decembra.  

Ministar zdravstva Fahrettin Koca izjavio je državnoj novinskoj agenciji Anadolija da vakcinacija ne bi trebala biti obavezna, ali da će raditi na tome da uvjeri građane da se vakcinišu čim turske vlasti odobre korištenje vakcine.

Turska je imala oko 30.000 novozaraženih koronavirusom dnevno u proteklih sedam dana. Prvi lockdown za vikend od kraja maja stupa na snagu danas.

Potvrđeni broj preminulih dostigao je 14.316 od početka pandemije, prenosi AP.


(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.