7.12.2020. 9:38
0
Cijene nafte porasle petu sedmicu zaredom
Na svjetskim su tržištima cijene nafte porasle i prošle sedmice, pete zaredom, jer se trgovci nadaju da će uskoro, zahvaljujući vakcini protiv Covida-19 i novim privrednim poticajima u SAD, potražnja za "crnim zlatom" porasti.

Cijena barela na londonskom tržištu prošle sedmice je porasla 1,7 posto, na 49,25 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 1,9 posto, na 46,26 dolara. 

Cijene nafte rastu već petu sedmicu zaredom, od kada su objavljene vijesti o razvoju prve vakcine protiv koronavirusa, što je potaknulo nadu da će se uskoro privredne aktivnosti u svijetu normalizirati, što bi trebalo potaknuti potražnju za "crnim zlatom".

Zahvaljujući tome, cijene nafte dosegnule su najviši nivo od marta, kada je izbila koronakriza. Ulagače su prošle sedmice ohrabrile i optimistične poruke demokratskih i republikanskih zastupnika u američkom Kongresu o novim mjerama za pomoć privredi u borbi protiv koronakrize, piše Index.hr.


(Nermana Crnčalo)

Nafta
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.