10.12.2020. 19:53
0
I Saudijska Arabija odobrila vakcinu protiv koronavirusa
Rijad je u četvrtak odobrio vakcinu partnerskih tvrtka Pfizera i BioNTecha za novi koronavirus, objavila je službena novinska agencija SPA, čime Saudijska Arabija postaje druga zemlja Perzijskog zaljeva koja je odobrila vakcinu.

- Saudijska agencija za hranu i lijekove (SFDA)  odobrila je registraciju Pfizer-BioNTechova vakcina za covid-19 na teritoriju monarhije -  navodi se u priopćenju koje prenosi SPA.

- Zdravstvene vlasti mogu uvoziti vakcine i koristiti se njime -dodaje se.

SFDA nije navela kada će se vkcina početi koristiti.

Bahrein je prošle sedmice  objavio da je odobrio istu vakcinu .

Saudijska Arabija je službeno prijavila gotovo 360.000 zaraženih covidom-19, od kojih je umrlo više od 6000. Monarhija je najteže stradala među zemljama Arapskog poluotoka.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.