22.12.2020. 21:30
0
EU je spremna za nastavak pregovora s Velikom Britanijom iza Nove godine
Evropska unija spremna je da nastavi pregovore s Britanijom i nakon isteka ove godine, saopćila su dva diplomatska izvora Reutersu u utorak, nakon izvještaja šefa pregovaračkog tima EU za Brexit Michela Barniera.

- Napredak je ostvaren. Brojna pitanja preliminarno su zatvorena ili su dogovorena. Razlike oko ribolovnih prava ostaju. Nažalost,  EU se nije dovoljno pomjerila ka postizanju sporazuma o ribolovu - izjavio je jedan diplomat.

Diplomat, koji je tražio da ostane anoniman, kazao je da su pregovarači EU u "posljednjem naporu" ka postizanju sporazuma, te dodao da "EU neće zatvoriti vrata Ujedinjenom Kraljevstvu i ostaje spremna za pregovore iza 1. januara".

- Pregovori su u toku, glavni problem ostaje ribolov. Izgleda da nijedna strana ne želi da zaustavi pregovore - izjavio je drugi diplomat nakon Barnierovog izvještavanja iza zatvorenih vrata.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.