24.12.2020. 11:14
0
U SAD-u vakcinu protiv koronavirusa primilo više od milion ljudi
Vakcinu protiv koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) primilo je više od milion ljudi.
SAD je zemlja koja je najteže pogođena pandemijom COVID-19, a u toku je masovna vakcinacija uz korištenje dvije vakcine koje su razvile kompanije Pfizer i BioNTech te kompanija Moderna.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti u SAD-u (CDC) saopćio je da je anticovid vakcinu u toj zemlji dosad primilo 1.008.025 ljudi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prednost u vakcinaciji u SAD-u imaju uposlenici zdravstvenog sektora.

U SAD-u je od početka pandemije zaraza koronavirusom potvrđena kod 18,77 miliona ljudi, a od posljedica zaraze umrlo je više od 332.500 oboljelih.

(FENA) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.