28.12.2020. 9:42
0
Kina odbacila američki poziv da oslobodi bjegunce iz Hong Konga
Kina je u ponedjeljak zatražila od Sjedinjenih Država da prestanu koristiti hongkonško pitanje kako bi se uplitale u njene unutrašnje stvari, nakon što je američka ambasada pozvala na oslobađanje 12 hongkonških bjegunaca koji su trenutno na suđenju u Shenzhenu.

Portparol američke ambasade u Pekingu navodi u današnjem saopćenju da je "takozvani zločin" bjegunaca u tome što su "bježali pred tiranijom" i da Kina "neće ustuknuti ni pred čime" u sprečavanju vlastitog naroda da traži slobodu na drugim mjestima.

Portparol kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian izjavio je na brifingu za novinare da američki navodi "zanemaruju činjenice".

Zhao je također kazao da se Kina odlučno protivi takvim navodima i zatražio je od Sjedinjenih Država da se prestanu uplitati u kineska unutrašnja pitanja.

Deset od 12 građana Hong Konga, koji su uhapšeni u kineskim vodama dok u bježali na Tajvan, bit će izvedeni na suđenje u Narodnom oblasnom sudu Yantian u Shenzenu u ponedjeljak popodne, prenosi Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.