28.12.2020. 17:05
0
Izrael ušao u dvosedmični karantin, izlazak iz kuće samo zbog kupovine hrane
Izrael je od nedjelje navečer ušao u dvosedmični karantin u sklopu borbe protiv širenja novog koronavirusa.

Lokalni mediji navode da je izraelska policija formirala desetine kontrolnih punktova širom zemlje s ciljem provođenja uputa o zatvaranju. Postoji mogućnost da se karantin produži za još dvije sedmice.

U okviru karantina bit će zatvorena sva radna mjesta, osim pekara, apoteka i tržnica, a restorani će raditi samo dostavu. U zatvorenim prostorijama može se okupiti maksimalno deset, a na otvorenom 20 ljudi.

Izraelci neće moći putovati dalje od jednog kilometra od svojih domova i moći će napustiti svoje domove samo da bi kupili hranu.

Ministar zdravlja Yuli Edelstein rekao je da je u zemlji u posljednjih sedam dana vakcinisano 280 hiljada ljudi, prenosi Anadolu Agency (AA).



(FENA) 

Izrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.